SOČNA PEČENKA

Rolani odojak punjen čvarcima i pistacijom, pečene bundeva s kaduljom i limunom

 Berislava Picek / Hanza Media
otkoštena potrbušina odojka, cca 2 kg
100 grama pistacija, slanih, preprženih
200 grama čvaraka
4 režnja češnjaka
2 kg muškatne bundeve
šaka svježe kadulje
2 organska limuna
2 dl maslinova ulja

Zagreb, 221116.
Tvrtko Sakota iz Rougemarina pripremio je pecenke za svecani blagdanski stol.
Ta mesa marinirana i pripremljena za pecenje mogu se izmedju ostale mesne ponude kupiti u njihovoj mesnici Sandoku u neposrednoj blizini restorana.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Smiksati čvarke, pistacije i češnjak. Namazati potrbušinu, dobro je posoliti izvana i iznutra. Ostaviti nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku. Bundevu začiniti kaduljom, soli, limunovom koricom, a ostatak limuna peći s mesom. Meso staviti u pećnicu na 120 stupnjeva oko 3,5 sata, a posljednjih sat i pol dodati bundevu. Pojačati gornji grijač na 200 da kožica postane hrskava, oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 15:12