ZA PRSTE POLIZATI

Rolice od tjestenine s punjenjem od špinata, mozzarelle i bogatog mesnog umaka

 Secha6271/Getty Images/istockphoto
Tjesteninu za lazanje ovog puta iskoristite na malo drugačiji način pa od nje napravite ove predobre rolice

Trebat će vam:

1 pakiranje tjestenine za lazanje

500 g mljevene junetine

200 ml umaka od rajčice

1 luk

3 režnja češnjaka

1 mrkva

1 manji komad korijena celera

mediteranski začini prema želji

100 ml crnog vina

200 g svježeg špinata

200 g mozzarelle za punjenje

100 g mozzarelle za posipanje

50 g parmezana ili drugog sitno ribanog sira po želji

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte meso, pržite dok ne poprimi boju pa dodajte ribanu mrkvu i korijen celera. Ubacite i protisnuti češnjak. Dodajte sol, papar, bosiljak, timijan i origano. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte umak od rajčice i, prema potrebi, malo vode ili temeljca. Kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Na malo maslinova ulja pirjajte oprani i nasjeckani špinat dok ne povene, dovoljna je i jedna minuta. Prebacite ga u posudu i pomiješajte s trganom mozzarellom. Koristite li suhu tjesteninu za lazanje, najprije je kratko skuhajte kako bi omekšala. Sa svježom to nije potrebno. Na svaki list tjestenine stavite mozzarellu i špinat, dodajte mesni umak i zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tjesteninu, ali nemojte potrošiti sav umak. U posudu za pečenje na dno stavite malo mesnog umaka, posložite rolice pa ih zalijte s još malo umaka. Na kraju pospite ostatkom mozzarelle i ribanim sirom. Pecite 20-30 minuta na 180 stupnjeva i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:38