Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 krumpira
- 150 g dimljenog lososa
- 1 manji mac (stručak) divljih šparoga
- 3 žlice kremastog sira
- 1 žlica kiselog vrhnja
- sjeckani kopar
- sjeckani vlasac
- sjeckani peršin
- 1 mladi češnjak
- sol l papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Krumpir ogulite i naribajte. Odvojite vrhove šparoga od donjeg tvrđeg dijela. Kidajte ih dok pucaju, vrhove ostavite za rošti, a donje dijelove blanširajte i pospremite u zamrzivač ili iskoristite za salatu s kuhanim jajima, rižoto ili za umak za tjesteninu. Isto tako, onaj najtvrđi dio koji ste kanili baciti iskoristite za temeljac.
2. korak
Na tavici na malo masnoće ispecite rošti tako da ribani krumpir u tankom sloju rasporedite kao palačinku u tavici i pecite ga s obje strane dok ne postane zlatnožute boje. Posolite rošti. Od krem-sira, vrhnja, vlasca, kopra, peršina, češnjaka, soli i papra izradite glatki kremasti namaz koji servirajte na rošti, a na namaz stavite dimljeni losos u koji ste umotali blanširane šparoge koje mogu ostati i sirove.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....