Trebat će vam:
500 g tjestenine
1 konzerva pelata
2 kugle mozzarelle
1 luk
4 režnja češnjaka
1 šaka svježeg bosiljka
pesto prema želji
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne poprimi boju. Dodajte protisnuti češnjak, malo šećera i soli, a zatim ubacite pelate. Dodajte malo vode prema potrebi i kuhajte dok ne dobijete gusti umak i možete razlomiti komade rajčice. Pred kraj dodajte svježi bosiljak, sol i papar. Tjesteninu skuhajte do pola pa je dodajte u umak, sve dobro pomiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu. Ubacite i komadiće mozzarelle i pesto, ako ga koristite pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....