JEDNOSTAVNO, A UKUSNO

Ručak koji svi vole: zapečena tjestenina u umaku od rajčice s mozzarellom

 Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto
Ovaj ručak bit će dobra ideja za brz i zasitan obrok usred tjedna. Ubacite ga u pećnicu, za to vrijeme napravite salatu i, ako vam porcija ili dvije ostanu, spremite ih za sutrašnji gablec

Trebat će vam:

500 g tjestenine

1 konzerva pelata

2 kugle mozzarelle

1 luk

4 režnja češnjaka

1 šaka svježeg bosiljka

pesto prema želji

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne poprimi boju. Dodajte protisnuti češnjak, malo šećera i soli, a zatim ubacite pelate. Dodajte malo vode prema potrebi i kuhajte dok ne dobijete gusti umak i možete razlomiti komade rajčice. Pred kraj dodajte svježi bosiljak, sol i papar. Tjesteninu skuhajte do pola pa je dodajte u umak, sve dobro pomiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu. Ubacite i komadiće mozzarelle i pesto, ako ga koristite pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 10:00