Punjenje za lungić može varirati, napunite ga namirnicama po želji, postupak je isti.
Trebat će vam:
Za glavno jelo:
1,5 kg svinjskog filea (lungića) 100 g sušenih rajčica 50 g rikule 150 g feta sira sol, papar, maslinovo ulje majčina dušica kadulja 300 g cikle 400 g bijelog graha 100 ml vrhnja za kuhanje 50 g maslaca |
Ciklu ogulite, izrežite na polovine, začinite solju, paprom, maslinovim uljem i majčinom dušicom te ju zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite peći na 180 supnjeva oko 30 minuta. Svinjski file zarežite po dužini. Stavite ga na dasku, prekrijte prozirnom folijom i dobro istucite. Začinite ga solju i paprom. Napunite ga rikulom, feta sirom i sušenim rajčicama. Lijevi i desni kraj lungića preklopite prema unutrašnjosti i zarolajte ga u roladu. Učvrstite čačkalicama. Zalijte s maslinovim uljem i začinite majčinom dušicom te kaduljom. Meso zapecite sa svake strane na vrućoj tavici ili grilu kojih 10 minuta. Zatim meso prebacite u protvan i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Za pire od bijelog graha zagrijte vrhnje za kuhanje, sol, papar i grah. Dodajte maslac. Kuhajte oko 5 minuta. Štapnim mikserom sve dobro izradite u kremu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....