Nakon prvomajskog roštilja odlično će vam prijati tanjur finog variva!
Sastojci:
400 g junećeg mesa 2 glavice luka 4 srednje velike mrkve 1 stručak mladog luka mljevena crvena paprika 1/2 žlice vinskog octa 2 prstohvata šećera sol, papar masnoća (najbolje svinjska mast) žlica brašna 250 ml temeljca |
Priprema:
Očistite i nasjeckajte luk. Mrkvu narežite na kolutiće . Meso narežite na kockice. Na masnoći dinstajte luk pa kad omekša dodajte kockice mesa koje ste prethodno uvaljali u brašno. Oštro miješajte kuhačom, stružući po dnu jer će se brašno početi hvatati.
Zalijte vrućim temeljcem tek toliko da meso bude pokriveno. Dodajte narezanu mrkvu, crvenu papriku (po želji možete staviti i ljute crvene paprike), ocat i šećer, pa dinstajte dok meso ne omekša. Usput provjeravajte tekućinu, pa podlijevajte temeljcem ako je potrebno. Prije posluživanja varivo začinite i ukrasite sitno sjeckanim mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....