DUGO NISMO...

Ručak na žlicu gotov u pola sata: Brzi kiseli kupus s grahom i slaninom

 Ezumeimages
Kupusu s grahom i slaninom dodati možete i kobasicu ili pak ga obogatiti povrćem kao što su mrkva i krumpir

Trebat će vam:

1 luk
300 g rezanog kiselog kupusa
100 g slanine
1 konzerva graha
1 žličica slatke crvene paprike
2 lovorova lista
sol i papar

Priprema:

Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte sitno sjeckanu slaninu i pirjajte još 2 minute, a zatim dodajte kiseli kupus. Dobro promiješajte i pustite da se pirja 2 minute. Dodajte temeljac ili vodu, crvenu papriku i lovorov list. Pustite da se krčka 5-10 minuta, a zatim ubacite grah iz konzerve, koji ste prethodno oprali. Kuhajte još 5 minuta i maknite s vatre. Poslužite toplo uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 16:44