Trebat će vam:
1 luk
300 g rezanog kiselog kupusa
100 g slanine
1 konzerva graha
1 žličica slatke crvene paprike
2 lovorova lista
sol i papar
Priprema:
Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte sitno sjeckanu slaninu i pirjajte još 2 minute, a zatim dodajte kiseli kupus. Dobro promiješajte i pustite da se pirja 2 minute. Dodajte temeljac ili vodu, crvenu papriku i lovorov list. Pustite da se krčka 5-10 minuta, a zatim ubacite grah iz konzerve, koji ste prethodno oprali. Kuhajte još 5 minuta i maknite s vatre. Poslužite toplo uz krišku kruha.
DUGO NISMO...
Ručak na žlicu gotov u pola sata: Brzi kiseli kupus s grahom i slaninom
Kupusu s grahom i slaninom dodati možete i kobasicu ili pak ga obogatiti povrćem kao što su mrkva i krumpir
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?