GRIJE I VESELI

Ručak na žlicu: gusto i zasitno varivo s junetinom, mrkvom i graškom

 Cropix/
Naša suradnica Slavica Šagolj s nama je svojevremeno podijelila recept za ovo bogato varivo

Trebat će vam:

500 g juneće lopatice

2 veća luka

2 češnja češnjaka

2 mrkve

1 crvena paprika

200 g graška

200 g mahuna

žličica dimljene crvene paprike

150 ml bijelog vina

lovorov list

sol

papar

5 žlica suncokretova ulja

kajenski papar

2 žlice pirea od rajčice

2 glavice luka

svježi peršin

Priprema:

Meso narežite na jednake kocke, posolite ga te prepecite na zagrijanom ulju. Pečenom mesu dodajte sitno sjeckani luk i mrkvu pa kratko pržite. Podlijte bijelim vinom, koje može zamijeniti i povrtni temeljac ili voda. Dodajte sol, papar, lovorov list i dimljenu crvenu papriku te pirjajte dok meso ne omekša, otprilike sat i pol na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte na kockice narezanu papriku, grašak, mahune iz konzerve i pire od rajčice. Kratko prokuhajte da povrće ostane što hrskavije. Na kraju dodajte sitno sjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. siječanj 2025 06:22