BRZO, A UKUSNO

Ručak ne mora biti kompliciran, ispecite rajčice i poslužite ih na hrskavom tostu s češnjakom

 Deposit Photos/
Ovakve brze, jednostavne, a zasitne i ukusne obroke obožavamo. Osim za doručak, često ih radimo i za ručak

Trebat će vam:

10-ak kriški starog kruha

500 g cherry rajčica

300 g mozzarelle

1 glavica češnjaka

Svježi bosiljak

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite rajčice, glavicu češnjaka, sve zajedno prelijte maslinovim uljem i začinite soli i paprom. Pecite 40-ak minuta. Dok se rajčica peče, svaku krišku kruha s obje strane premažite maslinovim uljem i rasporedite po posudi za pečenje obloženom papirom za pečenje. Ubacite u pećnicu na 5-10 minuta, da postane hrskav. Kada je povrće gotovo, češnjak protisnite, opne bacite, a ostatkom premažite hrskavi kruh. Dodajte mozzarellu, pečene rajčice i pospite bosiljkom. Na kraju sve dodatno možete preliti maslinovim uljem i začiniti soli i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 07:15