PROBAJ OVO

Ručak sa zaokretom! Napravite sočne pureće faširance pa ih napunite povrćem

 Svetlana Kolpakova/
Klasik kao što su faširanci dodatno smo začinili pa smo tako sočne loptice od puretine napunili povrćem

Trebat će vam:

500 g mljevene puretine

1 jaje

4 žlice krušnih mrvica

1 žličica senfa

1 luk

1 mrkva

1 paprika

2 režnja češnjaka

1 šaka sitno sjeckanog peršina

sol i papar

Priprema:

Meso pomiješajte s jajem, krušnim mrvicama, senfom, začinima i protisnutim češnjakom. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još krušnih mrvica. Na tavi zatim zagrijte malo maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani luk, ribanu mrkvu i sitno sjeckanu papriku. Pirjajte dok povrće ne omekša i začinite ga soli i paprom. Dodajte i sitno sjeckani svježi peršin. Od mesa oblikujte pljeskavice, punite ih pirjanim povrćem koje ste najprije ohladili, a možete dodati i kockicu topivog sira. Pecite na tavi ili u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite uz grah-salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 11:39