Trebat će vam:
500 g jetrica
1 luk
2 režnja češnjaka
2 grančice timijana
palenta
temeljac ili voda
1 žlica maslaca
2 žlice parmezana
sol ili papar
Priprema:
Luk nasjeckajte na trakice i pirjajte ga na maslinovom ulju dok ne poprimi boju. Dodajte i protisnuti češnjak, a odmah zatim dodajte jetrica koja ste narezali na trakice. Ubacite timijan. Pirjajte dok jetrica ne poprime boju. Za to vrijeme u posudi skuhajte palentu. Pred kraj kuhanja dodajte joj parmezan i žlicu maslaca, dobro promiješajte i stavite na tanjur. Kada su jetrica gotova, posolite ih i popaprite pa dodajte palenti. Dodatno sve možete posuti parmezanom.
USRED TJEDNA
Ručak u 30 minuta: Danas radimo jetrica s češnjakom i kremastu palentu sa sirom
Jetrica posolite tek na kraju, a u palentu svakako dodajte kockicu maslaca i ribanog sira kako bi bila još bogatija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....