500 g dimljenog pivca
1 glavica luka
1 čili papričica
60 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
80 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
50 ml bijelog suhog vina
100 g špinata
lovor
majčina dušica
sol i papar
300 g bucatina ili domaćih makaruna
malo grublje ribanog parmezana
Pivca dobro isperemo kako bismo skinuli nečistoće od dima, podlijemo vodom da ga prekrije pa stavimo kuhati na srednje jakoj vatri. Kuhamo dok pivac ne omekša – mora biti kompaktne strukture, ali mekan na zagriz. Procijedimo i malo prohladimo pa meso narežemo na srednje velike komade. U međuvremenu luk narežemo na sitno i stavimo pirjati na maslinovo ulje zajedno s čili papričicom, dodamo češ - njak te podlijemo s malo vina. Dodamo pivca i podlijemo s malo temeljca da sve malo prokrčka. U vodu od kuhanja pivca stavimo kuhati tjesteninu do pola i procijeđenu stavimo u tavu s pivcem – kuhamo dok pašta ne bude al dente (po potrebi podlijevamo s još temeljca). Na tavici otopimo malo maslaca, stavimo špinat i poklopimo da se upari. Umiješamo s ostalim sastojcima. Dok je još sve toplo, poslužimo i pospemo s malo parmezana i začinimo dobrim maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....