Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
6-7 paprika
1 glavica češnjaka
150 g feta sira
salata prema želji
2 žlice limunova soka
3 žlice maslinova ulja
1 žličica senfa
1 žličica meda
sol i papar
Priprema:
Paprike operite, natrljajte uljem, soli i paprom te stavite u pećnicu. Pecite ih na 200 stupnjeva 20-ak, 30-ak minuta, ili dok ne omekšaju i poprime boju. Uz paprike, u foliju zamotajte glavicu češnjaka kojoj ste odrezali gornji dio i nakapali maslinovim uljem i ubacite u pećnicu. Kada je gotovo, izvadite paprike iz pećnice, ubacite u vrećicu i pustite da se orose, kako biste ih lakše očistili. Nasjeckajte ih zatim na trakice, ubacite u zdjelu i dodajte feta sir i salatu prema želji. U posebnoj posudi pomiješajte limunov sok, senf, med, sol i papar, maslinovo ulje i pastu od pečenog češnjaka, koju ste dobili kada ste ga istisnuli, pa sve zajedno prelijte po salati. Poslužite je uz rižu, heljdu, tjesteninu, kvinoju... U zdjelu možete ubaciti i ostatke nedjeljnog ručka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....