Trebat će vam:
1 dl ječma žličica sušene kadulje sok pola limuna žlica peršinovog lista 500 g filea oslića 600 g očišćenog boba |
Dresing za salatu:
3 režnja češnjaka 2 žlice kapara 75 g fileta inćuna sok pola limuna prstohvat mljevenog papra 50 ml ribljeg temeljca 50 ml maslinovog ulja |
Priprema:
U posudu s hladnom vodom stavite ječam, lagano posolite i skuhajte (oko 40 minuta). U drugu posudu ulijte vodu, malo posolite te dodajte kadulju, limunov sok, peršin i filete oslića te kuhajte oko 10 minuta. Bob skuhajte u posoljenoj vodi (oko 10 minuta) isperite ga hladnom vodom, ocijedite i uklonite opne. Tada pređite na drugu fazu, a to je priprema dresinga. Sitno nasjeckajte češnjak i ocijeđene kapare stavite u posudu, dodajte filete inćuna te usitnite štapnim mikserom. Zatim dodajte limunov sok, papar, riblji temeljac (tekućinu u kojoj ste kuhali oslić), maslinovo ulje te sve dobro izmiješajte štapnim mikserom. Kuhanoj ribi (koju ste iskidali na komadiće) dodajte očišćeni bob i kuhani ječam te sve prelijte preljevom, lagano promiješajte te, ako je potrebno, malo dosolite. Prije posluživanja salatu malo ohladite da se sastojci sjedine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....