ZVIJEZDE SEZONE!

Salata od boba, oslića i ječma

 Marko Miščević
Vrijeme je za uživanje u zelenim bobicama!

Trebat će vam:

1 dl ječma
žličica sušene kadulje
sok pola limuna
žlica peršinovog lista
500 g filea oslića
600 g očišćenog boba

Dresing za salatu:

3 režnja češnjaka
2 žlice kapara
75 g fileta inćuna
sok pola limuna
prstohvat mljevenog papra
50 ml ribljeg temeljca
50 ml maslinovog ulja

Marko Miščević

Priprema:

U posudu s hladnom vodom stavite ječam, lagano posolite i skuhajte (oko 40 minuta). U drugu posudu ulijte vodu, malo posolite te dodajte kadulju, limunov sok, peršin i filete oslića te kuhajte oko 10 minuta. Bob skuhajte u posoljenoj vodi (oko 10 minuta) isperite ga hladnom vodom, ocijedite i uklonite opne. Tada pređite na drugu fazu, a to je priprema dresinga. Sitno nasjeckajte češnjak i ocijeđene kapare stavite u posudu, dodajte filete inćuna te usitnite štapnim mikserom. Zatim dodajte limunov sok, papar, riblji temeljac (tekućinu u kojoj ste kuhali oslić), maslinovo ulje te sve dobro izmiješajte štapnim mikserom. Kuhanoj ribi (koju ste iskidali na komadiće) dodajte očišćeni bob i kuhani ječam te sve prelijte preljevom, lagano promiješajte te, ako je potrebno, malo dosolite. Prije posluživanja salatu malo ohladite da se sastojci sjedine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:20