Salata od gavuna

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 7 dag gavuna
  • 3 dag tikvica
  • 3 dag mrkve
  • 4 dag rikule
  • 0,1 dl balzamskog octa
  • 0,1 dl maslinovog ulja
  • sol
  • 1 limun
  • 2 dag brašna

Priprema

1. korak

Tikvice i mrkvu narežite na trakice i uvaljajte u brašno. Gavune također uvaljajte u brašno. Sve zajedno vrlo kratko ispržite u dubokom ulju na 200 stupnjeva da se ne napije ulja.

2. korak

Posložite na salvetu da se ocijedi višak ulja te složite na buket od rikule.

3. korak

Sve prelijte balzamskim octom i maslinovim uljem te nakapajte limunom. Ostatak limuna poslužit će vam za dekoraciju.

4. korak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 22:12