Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 hobotnica (oko kilogram teška)
- 3 češnja češnjaka
- 2 veće glavice luka
- pola kg krumpira
- 1 i pol limun
- svježi peršin
- morska sol
- papar u zrnu
- šalica otkoštenih crnih maslina
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica vinskog octa
Priprema
1. korak
Hobotnicu zamrznite i prije pripremanja je odmrznite jer će tim postupkom meso nakon kuhanja biti mekše. Kuhajte je u usoljenoj vodi uz dodatak papra u zrnu, nekoliko kriški limuna, par kapi maslinova ulja i cijelih češnjeva češnjaka.
2. korak
Za to vrijeme stavite kuhati krumpir u kori i narežite luk na sitne komade. Kad hobotnica omekša izvadite je iz vode i pustite da se malo ohladi.
3. korak
Očistite je od opni, glavu narežite na kockice, a krakove na ploške. Kuhani krumpir ogulite i narežite na kocke. U zdjeli pomiješajte nasjeckanu hobotnicu, krumpir, luk i masline.
4. korak
Pospite svježim peršinom, solju, paprom i dodajte maslinovo ulje i sok limuna ili vinskog octa. Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak.
5. korak
Savjet: Ako ne stignete zamrznuti hobotnicu, možete je prije kuhanja dobro nalupati batom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....