TOPLA ILI HLADNA

Salata od kiselog zelja, mariniranih pačjih prsa, naranče, kruške i oraha

 Berislava Picek/Cropix
Dodate li salati na kraju koju žlicu bučinog ulja, ona će biti još malo ukusnija

Trebat će vam:

400 g kiselog zelja
400 g pačjih prsa
200 g naranča
200 g kruška
50 g sjeckanih oraha
50 g grožđica
50 g maslaca
prstohvat timijana
100 ml narančinog soka

Priprema:

Pačjim prsima zarežite kožicu, posolite, poparite te popecite u tavi na maslacu i timijanu. Ohladite ih i marinirajte još 1-2 sata sa sokom od naranče. Kruške i naranču narežete na kriške, kiselo zelje lagano isperite s hladnom vodom. U zdjeli promiješajte, zelje, pačja prsa, orahe, grožđice, naranče, kruške te servirajte i po želji prelijete s bučinim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:40