SAMONIKLO BILJE

Salata od maslačka s inćunima

 Berislava Picek / Hanza Media
Ima ga po svim livadama i šumarcima. Najčešće se radi na slatu i tu kombinacijama nema kraja. Mladi listovi nisu gorki iako ga odlikuje blagi gorkasti okus. Može se jesti svjež ili kuhan, kao na primjer blitva s krumpirom i kao takav je odličan prilog i mesu i ribi. Iskoristiv je i njegov korijen od kojega se radi čaj i rakija, a mladi cvjetovi se mogu ukiseliti.

Trebat će vam:

1 zdjelica maslačka
pola zdjelice zelene salate
250 g brokule
nekoliko slanih inćuna ili srdela iz ulja
crne i zelene masline
sol
jabučni ocat
maslinovo ulje

Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Skuhati brokulu. Maslačak očistiti i dobro oprati kao i zelenu salatu. U zdjelu staviti maslačak sa zelenom salatom, brokulu, začiniti s malo soli, octa i maslinova ulja i promiješati. Dodati inćune te masline i sve skupa nježno promiješati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 05:34