Salata od piletine i celera

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 pileća prsa
  • 2 stapke celera
  • 1 manji korijen celera
  • peršinov list
  • 3-4 kisela krastavca
  • 1 žlica sjeckanih kapara
  • 1-2 vrećice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • limunov sok
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Pileća prsa posolite, popaprite i premažite senfom pa ih ispecite u komadu zajedno s kosti u pećnici. Kada je pečeno ostavite meso da se ohladi pa ga skinite s kosti. Korijen celera ogulite i naribajte, a hrskave stapke celera narežite na manje komade. Kisele krastavce narežite što sitnije, isto učinite i s kaparima. Pečenu i ohlađenu

piletinu narežite na kockice te ju stavite u zdjelu zajedno s ostalim naribanim i nasjeckanim sastojcima.

2. korak

U manjoj zdjelici pomiješajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, limunov sok, sol, papar, peršinov list te dobro promiješajte da dobijete gusti umak kojim ćete preliti piletinu i povrće. Dobro promiješajte da se sve skupa spoji. Ova salata najbolja je kad se ohladi u frižideru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 05:25