PROVJEREN RECEPT

Salata od smokava, kus-kusa i pršuta

 Berislava Picek / CROPIX
Pripremila Nastasja Chiara Petrić s Chiarinog tanjurića

1 šalica kus-kusa
1 i pol šalica vode
prstohvat soli, papra i češnjaka u granulama
4 svježe smokve
4 kriške pršuta
1 manja tikvica
4 - 5 žlica maslinova ulja
2 žlice reduciranog aceta balsamica
1/2 soka od limuna
sol i svježe mljeveni papar

Suhi kus-kus pomiješajte s malo soli, papra i s češnjakom u granulama te prelijte vrućom vodom, poklopite i ostavite da nabubri oko 10 minuta. Zatim malo izmiješajte sastojke te skuhani kus-kus prebacite na tanjur za serviranje. Tikvicu ste oprali i gulilicom za krumpir narezali dugačke tanke trakice. Njih marinirajte u malo maslinova ulja i svježe mljevenog papra. Od ostatka maslinovog ulja, aceta, soka limuna i začina napravite dresing za salatu tako da sve skupa dobro izmućkate u staklenci. Na kus-kus potom posložite prepolovljene kriške pršuta, trakice od tikvica, na četvrtine narezane svježe smokve i prelijte sve dresingom od aceta balsamica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 12:29