Salata od špinata i pestom od origana i inćuna

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g špinata
  • 4 češnja češnjaka
  • prstohvat soli i papra
  • 1/2 grubo narezanog limuna
  • 60 g svježih listova origana
  • 6 jušnih žlica maslinova ulja
  • aceto balsamico ili vinski ocat
  • malo chilli papričice

Priprema

1. korak

Prvo napravite pesto. U mužar stavite češnjak, inćune i malo chillija. Zatim dodajte limun origano i usitnite dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte vinskog octa ili aceta balsamica i maslinova ulja te prstohvat soli i papra.

2. korak

Špinat blanširajte ili poslužite sirovog te ga pomiješajte s dobivenim pestom. Poslužite uz krekere s pestom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:25