Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g špinata
- 4 češnja češnjaka
- prstohvat soli i papra
- 1/2 grubo narezanog limuna
- 60 g svježih listova origana
- 6 jušnih žlica maslinova ulja
- aceto balsamico ili vinski ocat
- malo chilli papričice
Priprema
1. korak
Prvo napravite pesto. U mužar stavite češnjak, inćune i malo chillija. Zatim dodajte limun origano i usitnite dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte vinskog octa ili aceta balsamica i maslinova ulja te prstohvat soli i papra.
2. korak
Špinat blanširajte ili poslužite sirovog te ga pomiješajte s dobivenim pestom. Poslužite uz krekere s pestom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....