Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8 manjih cikli narezanih na komadiće
- 4 jušne žlice maslinova ulja
- prstohvat soli i papra
- 200 g zelene leće
- 3 lovorlova lista
- 2 jušne žlice senfa
- 1 dcl ocijeđenog narančinog soka
- 2 jušne žlice meda
- 1 čajna žličica sušene lavande
- 1 manji ljubičasti luk
- aceto balsamico
- malo maslaca
Priprema
1. korak
Ciklu narežite na manje komadiće, dobro nauljite, posolite i popaprite. Stavite peći na 180°C nekih 45 minuta do 60 minuta. Kad je gotova ostavite da se ohladi.
2. korak
Leću koju ste prethodno namočili kratko prepržite na maslinovu ulju zajedno s tanko narezanim kolutovima ljubičastog luka. Dodajte u veću tavu lovorlov list i vodu pa dovedite do vrenja do vrenja, a zatim smanjite vatru. Kuhajte nekih 30 minuta dok bude mekana ali ne toliko da se raspada.
3. korak
Nakon toga na malo maslaca stavite narančin sok i sušenu lavandu te kratko prepržite na srednje jakoj vatri. Kad primjetite da su se sastojci počeli prožimati maknite s vatre, dodajte senf, još malo maslinova ulja i aceto balsamico. Sve dobro promiješajte, a zatim ubacite prethodno pripremljenu ciklu i leću.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....