Puna okusa

Salata s breskvama, rukolom i sirom toliko je dobra da ćete o njoj maštati i zimi

 Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto
Lako se i brzo priprema, a osim kao samostalno jelo, možete je poslužiti i uz kakav dobar steak!

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 5 minuta • Porcija: 2

Trebat će vam:

35 g pinjola
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice bijelog vinskog octa
½ žličice soli
¼ žličice papra
150 g rukole
2 zrele breskve
šaka svježeg bosiljka
50 g kremastog kozjeg sira
20 g pršuta ili dimljene suhe šunke

Priprema:

U maloj tavi tostirajte pinjole na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok ne porumene pa ih maknite s vatre. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sol i papar. Stavite rukolu u veliku zdjelu za salatu pa prelijte umakom i promiješajte. Dodajte na kriške narezane breskve, na usitnjeni svježi bosiljak, kozji sir i pržene pinjole te pomiješajte. Po želji dodajte još kozjeg sira i preljeva. Lagano promiješajte i odmah poslužite uz komade pršuta ili dimljene suhe šunke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 23:17