Priprema: 10 minuta • Pečenje: 5 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
35 g pinjola
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice bijelog vinskog octa
½ žličice soli
¼ žličice papra
150 g rukole
2 zrele breskve
šaka svježeg bosiljka
50 g kremastog kozjeg sira
20 g pršuta ili dimljene suhe šunke
Priprema:
U maloj tavi tostirajte pinjole na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok ne porumene pa ih maknite s vatre. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sol i papar. Stavite rukolu u veliku zdjelu za salatu pa prelijte umakom i promiješajte. Dodajte na kriške narezane breskve, na usitnjeni svježi bosiljak, kozji sir i pržene pinjole te pomiješajte. Po želji dodajte još kozjeg sira i preljeva. Lagano promiješajte i odmah poslužite uz komade pršuta ili dimljene suhe šunke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....