Priprema: 20 minuta • Pečenje: 1 sat • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 3-4 srednje glavice cikle
- 300 g heljde
- povrtni temeljac ili voda
- povrće po želji (prokulice, brokula, cvjetača, šampinjoni)
- 2 lovorova lista
- sok jednog limuna
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
Ciklu dobro operite pa je umotajte u foliju i stavite u pećnicu na sat ili dok ne omekša. Heljdu skuhajte s lovorovim listom, soli i paprom. U zdjelu stavite heljdu, dodajte kuhane ili pečene prokulice, brokulu, cvjetaču ili pirjane šampinjone. Sve začinite limunovim sokom, ubacite začine po želji, a na kraju dodajte i na kockice ili tanke ploške nasjeckanu kuhanu ciklu. Dodatno začinite i poslužite toplo ili hladno. Prije posluživanja možete posipati sjeckanim mladim ili običnim ljubičastim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....