Trebat će vam:
hobotnica
sitna tjestenina po želji
2 luka
100 ml octa
200 ml vode
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 šaka maslina
3 žlice kapara
1 veća rajčica
2 mlada luka
peršin i drugo začinsko bilje
limun
maslinovo ulje
Priprema:
Hobotnicu skuhajte i narežite na komadiće. Tjesteninu također skuhajte. Dok se kuhaju, u lončiću zagrijte ocat, vodu, sol i šećer i dobivenom mješavinom prelijte luk koji ste nasjeckali na kolutiće i stavili u staklenku. Pustite da stoji sat vremena kako bi se ukiselio. U veliku zdjelu ubacite hobotnicu i tjesteninu, dodajte sitno sjeckanu rajčicu, kapare i masline. Dodajte ukiseljeni luk i sitno sjeckani mladi luk, začinite sitno sjeckanim peršinom i drugim začinskim biljem po želji, limunovim sokom i maslinovim uljem i poslužite ohlađeno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....