Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g kozica
- 500 g špinata
- 4 krumpira
- 8 cherry rajčica
- bosiljak
- peršinov list
- 1 češanj češnjaka
- grančica ružmarina
- vinski ocat
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
1. korak
Kozice očistite. Krumpir ogulite, izrežite ga na kockice (ne premale) pa ga stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu i kuhajte osam do deset minuta dok ne bude mekan, ali pazite da vam se ne prekuha. Špinat operite i ocijedite, a cherry rajčice prepolovite.
2. korak
Kozice kratko popecite u tavi na maslinovom ulju uz dodatak sjeckanog češnjaka i
ružmarina. Kozice malo popaprite.
3. korak
U zdjelu stavite krumpir, špinat, rajčice, sjeckani peršinov list i bosiljak, posolite, popaprite i začinite vinskim octom i maslinovim uljem. Nježno promiješajte rukama i umiješajte i pečene kozice.
Savjet: ovu salatu možete napraviti i s pečenom filetiranom ribom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....