Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg janjetine
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog ružmarina
- malo ribane korice limuna
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 150 g feta sira
- 4 jušne žlice crnih maslina
- 3 pečene paprike, narezane na kockice
- 4 mlada luka, narezana tanje
- 200 g cherry rajčica, narezanih na četvrtine
- 3 jušne žlice maslinova ulja
- sok i fino ribana korica jednog nešpricanog limuna
- 75 g rikule
- nekoliko listova bosiljka, grubo natrganih na komadiće
- nekoliko listova mente, natrganih na komadiće
- 1 šalicu od 2 dcl kus kusa
Priprema
1. korak
Za janjetinu pomiješajte ružmarin, sol i maslinovo ulje te pomiješane sastojke dobro utrljajte u meso. Pecite je na 170 stupnjeva sat vremena, ovisno o tome kako želite da je meso iznutra pečeno.
2. korak
Za salatu pripremite kus kus prema uputama proizvođača. Pomiješajte ostatak sastojaka, posolite i popaprite te na kraju umiješajte kus kus. Kad je janjetina gotova, izvadite je iz pleha za pečenje, pokrijte folijom i ostavite da odstoji desetak minuta.
zatim ju narežite na šnite i poslužite preko salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....