Trebat će vam:
600 g liganja
5 manjih krumpira
2 rog paprike
1 ljubičasti luk
2 žlice kapara
1 mladi luk
svježi vlasac
Za dressing:
maslinovo ulje
jabučni ocat
žlica limunovog soka
sol
papar
Sastojci za blanširanje lignji:
100 ml bijelog vina
100 ml vode
lovorov list
sol
žlica vinskog octa
Priprema:
Krumpir operite te ga stavite kuhati u ljusci. Vodu malo posolite. Rog papriku očistite, narežite na manje komade i kratko ispecite na grill tavi. U međuvremenu u manju posudu stavite sastojke za blanširanje liganja. Na kraju dodajte očišćene i oprane lignje. Kad tekućina prokuha, nastavite kuhati 2-3 minute.
Dok je još topao, ogulite kuhani krumpir i narežite na listiće. Lignje narežite na jednake dijelove. Dodajte krumpiru. Paprike narežite na trakice, luk na krupnije trake, a mladi luk na kolutiće. Dodajte kapare i sve začinite pripremljenim dresingom. Lagano promiješajte namirnice te dodajte svježe narezanog vlasca. Salata se može jesti u toploj, ali i u hladnoj varijanti.