LAGANA, A ZASITNA

Salata s lignjama, krumpirom, pečenom rog paprikom, lukom i brzim preljevom

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Umjesto s hobotnicom, napravite salatu s lignjama pa je spojite s kuhanim krumpirom i pečenom rog paprikom

Trebat će vam:

600 g liganja
5 manjih krumpira
2 rog paprike
1 ljubičasti luk
2 žlice kapara
1 mladi luk
svježi vlasac

Za dressing:

maslinovo ulje
jabučni ocat
žlica limunovog soka
sol
papar

Sastojci za blanširanje lignji:

100 ml bijelog vina
100 ml vode
lovorov list
sol
žlica vinskog octa

Priprema:

Krumpir operite te ga stavite kuhati u ljusci. Vodu malo posolite. Rog papriku očistite, narežite na manje komade i kratko ispecite na grill tavi. U međuvremenu u manju posudu stavite sastojke za blanširanje liganja. Na kraju dodajte očišćene i oprane lignje. Kad tekućina prokuha, nastavite kuhati 2-3 minute.

Dok je još topao, ogulite kuhani krumpir i narežite na listiće. Lignje narežite na jednake dijelove. Dodajte krumpiru. Paprike narežite na trakice, luk na krupnije trake, a mladi luk na kolutiće. Dodajte kapare i sve začinite pripremljenim dresingom. Lagano promiješajte namirnice te dodajte svježe narezanog vlasca. Salata se može jesti u toploj, ali i u hladnoj varijanti.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:48