Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 filea lososa (oko 800 g)
- 2 sok od 2 limete
- 1 čili, tanko narezan i odstranjenih koštica
- malo svježeg vlasca, sjekanog
- 1 avokado, oguljen, narezan na kockice
- 3 jušne žlice maslinova ulja
- 3 jušne žlice sjeckanog lista celera
- 100 g fete sira, narezane na kockice ili rukom razdrobljene na manje komadiće
- 200 g kus-kusa
- 400 g povrtnog temeljca
- 2 jušne žlice klica alfa alfa
Priprema
1. korak
File lososa posolite, polijte uljem i pecite kratko u grill tavi (nekoliko minuta sa svake strane). Pečene filee stavite sa strane i poklopite. Fetu rukama razdrobite na manje komade, list celera narežite na sitno, kuskus prelijte vrućim temeljcem i pustite da odstoji dok ne upije temeljac.
2. korak
Avokado ogulite, odstranite košticu i narežite na kockice. Filee narežite na manje komade, dodajte list celera, avokado, sitno sjeckani i otkošteni chili, sitno sjeckani vlasac, fetu i kus-kus. Začinite sokom limete i maslinovim uljem. Sve pomiješajte. Na kraju, po želji, dodajte klice alfa alfa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....