Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 naranča
- 1 šaka rikule
- 1 mozzarella
- limunov sok
- maslinovo ulje
- sol
Priprema
1. korak
Rikulu operite i ocijedite. Nar očistite, odnosno sjemenke izvadite iz tvrdog ploda. Da biste došli do ukusnih sjemenki, vjerojatno ćete se malo pošpricati pa zato obavezno uzmite pregaču ili krpu jer bi soka
moglo biti na sve strane. No, isplati se jer je plod preukusan i zdrav.
2. korak
Mozzarellu narežite na tanje ploške, veće prepolovite. Ogulite naranču i izrežite je na ploške ili kriške. U zdjelu stavite rikulu, poslažite naizmjence mozzarellu i naranču te sve pospite narom.
3. korak
U zdjelici pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje i sol te prelijte sve preko rikule, nara, mozzarelle i naranči.
Savjet: salatu možete pripremiti i s feta sirom, a uz rikulu možete kombinirati i potočarku, matovilac ili bilo koju drugu lisnatu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....