RECEPT S NAŠEG PIKNIKA

Salata sa slanutkom i povrćem

 Berislava Picek / CROPIX

400 g kuhanog slanutka
1 paprika
2 rajčice
1 manji ljubičasti luk ili 4 mlada luka
1/2 žličice sjemenki korijandra
1 žličica kumina
peršinov list
menta
sol
papar
limunov sok
maslinovo ulje

Ako koristite slanutak iz konzerve, ocijedite ga, a ako ga kuhate, namočite ga preko noći. Što se slanutak dulje moči, kraće će se kuhati. Narežite papriku na manje komadiće, isto učinite i s rajčicom i lukom. U mužaru izradite korijander i kumin. U zdjelu stavite slanutak i ostalo povrće, posolite, poparite, dodajte kumin i korijander, nasjeckani peršinov list i mentu, iscijeđeni limunov sok te maslinovo ulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 12:26