Sastojci:
15 - 16 škampi 200 - 300 g rajčica 1 tikvica 1 balancana (patlidžan) 1 stručak bosiljka 15 g pinjola maslinovo ulje peperoncino po želji sol i papar limun 400 g tjestenine cherry rajčice |
Škampima odvojimo glave od repova pa glave kratko zapečemo na roštilju ili tavici na jakoj vatri, a repove sasvim kratko sotiramo. Tikvicu narežemo na julienne. Patlidžan narežemo na kockice pa namočimo u mlijeko, a zatim paniramo u oštro brašno i pržimo u dubokom ulju. U jednu prigodnu čašu iscijedimo sadržaj pečenih glava, zatim dodamo bosiljak, ulje, sol i papar pa štapnim mikserom sve izradimo da dobijemo pesto. U jednu veliku zdjelu stavimo kuhanu tjesteninu, dodamo sve sastojke i pažljivo promiješamo pa poslužimo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....