1000 g janjeće plećke (min 20% masnog tkiva) 15 g soli (1,5 %) 10 g mljevenog češnjaka 5 g papra 5 g kumina 3 g cimeta 1 žlica lista korijandra, sitno nasjeckanog 1 žlica lista peršina, sitno nasjeckanog 10 g crvene ljute paprike |
Meso izvažite i očistite od žilica. Narežite ga na trakice pa sameljite. Dodajte mu sve začine i potom mijesite rukom 2 - 3 minute dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prekrijte i držite u hladnjaku između 12 i 24 sata. Crijeva natapajte pola sata, a zatim punite smjesom pazeći da ne budu tvrdo nabijena i da ne ostane zračnih džepova. Napunjenu "zmiju" savijajte na željenu duljinu i režite tako da dobijete par, odnosno 2 kobasice zajedno. Nakon što jedan dan odstoje u hladnjaku, možete ih peći, kuhati ili zamrznuti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....