KOBAJE

SAM SVOJ KOBASIČAR: Kobasice od mesa kunića i svinjetine

 Mario Kučera
Zasučite rukave!
550 g svinjeće plećke
150 g dimljenog špeka
300 g kunića
20 g soli (2 %)
8 g papra
10 g dimljene paprike
3 g čilija u prahu (ovisi o ljutini)

Zagreb Gastronomadi 29012018
KOBASICE za Dobra hrana
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Meso izvažite i očistite od žilica. Narežite ga na trakice pa sameljite. Dodajte mu sve začine i potom mijesite rukom 2 - 3 minute dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prekrijte i držite u hladnjaku između 12 i 24 sata. Crijeva natapajte pola sata, a zatim punite smjesom pazeći da ne budu tvrdo nabijena i da ne ostane zračnih džepova. Napunjenu "zmiju" savijajte na željenu duljinu i režite tako da dobijete par, odnosno 2 kobasice zajedno. Nakon što jedan dan odstoje u hladnjaku, možete ih peći, kuhati ili zamrznuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 23:32