1000 g purećeg zabatka s kožom 15 g soli (1,5 %) 10 g mljevenog češnjaka 5 g papra 5 g sjemena komorača (usitnjenog u mužaru) 2 grančice svježe majčine dušice sok od pola limuna 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja 5 g čilija u prahu |
Meso izvažite i očistite od žilica. Narežite ga na trakice pa sameljite. Dodajte mu sve začine i potom mijesite rukom 2 - 3 minute dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prekrijte i držite u hladnjaku između 12 i 24 sata. Crijeva natapajte pola sata, a zatim punite smjesom pazeći da ne budu tvrdo nabijena i da ne ostane zračnih džepova. Napunjenu "zmiju" savijajte na željenu duljinu i režite tako da dobijete par, odnosno 2 kobasice zajedno. Nakon što jedan dan odstoje u hladnjaku, možete ih peći, kuhati ili zamrznuti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....