A sad im je sezona

Samo jedna namirnica je dovoljna da svinjski kotleti napokon zamirišu i imaju okus kao nekad

 Boblin/Getty Images
Kad ste zadnji puta probali uz svinjsko pečenje ili komad svinjetine dodati domaću jabuku?

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 50 minuta • Porcija: 2-4

SVINJSKI KOTLETI S JABUKAMA

Trebat će vam:

5-6 svinjskih kotleta
2 jabuke
1 veći luk
1 žlica senfa
4 žlice ulja
sol i papar
1 grančica timijana

Priprema:

Meso premažite senfom i začinite soli i paprom. Dodajte malo ulja pa pustite da stoji u hladnjaku nekoliko sati. Izvadite i ispecite ga na naglo na ulju. Meso odložite sa strane, a na istoj masnoći najprije pirjajte luk nasjeckan na polumjesece, a zatim dodajte sitno sjeckanu jabuku. Dodajte žličicu šećera, sol, timijan, papar, pa sve to pirjajte dok luk i jabuke ne omekšaju. Povremeno podlijte s malo vode. Kada su jabuke pri kraju, vratite meso i još kratko krčkajte. Skuhajte i prilog prema želji pa poslužite sve zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 09:22