Samoborska češnjovka

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • Za 10 kilograma:
  • 7 kg svinjskog buta
  • 2 kg špeka
  • 1 kg junećeg mesa
  • svježe mljeveni papar
  • češnjak
  • ljuti feferoni
  • 1 dcl crnog vina
  • 220 g soli
  • 20 g svježe mljevenog papara
  • 10 g mljevenih ljutih fefeorna
  • 1 glavica češnjaka, skuhana i iscijeđena

Priprema

1. korak

Svinjetina se melje na rupu od 10 mm, slanina na 6 mm, a junetina na 3 mm i to

dva puta. U smjesu dodati vino, sol, papar, feferone i češnjak. Dobro promiješati dok

smjesa ne postane kompaktna pa ostaviti na hladnom. Drugi dan premiješati i puniti

u svinjsko crijevo promjera 32 – 34 milimetara. Potrebno je lagano dimiti tri dana, po

dva lagana dima dnevno. Prije dimljenja poželjno je da se crijevo posuši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:30