![31989555](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/01/28/k_31989555_640.jpg)
Trebat će vam:
4 veće rog paprike
4 režnja češnjaka
1 luk
3 žlice kajmaka ili kiselog vrhnja
70 g parmezana
maslinovo ulje
tjestenina
sol i papar
Priprema:
Rog paprike operite, stavite ih u posudu za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i dodajte češnjak u opni. Pecite oko 30 do 40 minuta. Izvadite iz posude za pečenje i stavite još vruće paprike u vrećicu koju ste dobro zatvorili. Pustite da stoji 15-ak minuta pa ih nakon tog izvadite iz vrećice, ogulite, očistite i nasjeckajte. Za to vrijeme nasjeckajte luk i stavite kuhati vodu za tjesteninu. Luk bacite na vruće maslinovo ulje i pirjajte. Dodajte protisnuti pečeni češnjak i sjeckane paprike. Pirjajte još kratko, dodajte dvije žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina, a zatim sve zajedno prebacite u blender. Dodajte kajmak ili kiselo vrhnje i parmezan. Blendajte dok ne dobijete kremasti umak. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Dobiveni umak pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite toplo. Dodajte još parmezana po želji, a ubaciti možete i komadiće pečene piletine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....