MEDITERANSKI OKUSI

Savršena tjestenina za svaki dan u kojoj su tunjevina i masline u glavnoj ulozi

Ovaj recept jednostavan je za pripremu, ali bogat okusima koji će zadovoljiti nepca željna mediteranskih okusa. Idealan je izbor za lagani ručak ili večeru.

ŠPAGETI S TUNJEVINOM I CRNIM MASLINAMA

Treba će vam:

200 g špageta

2 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 manja crvena čili papričica, nasjeckana (prema želji)

200 g cherry rajčica

1 konzerva tune u maslinovom ulju (oko 120 g)

50 g crnih maslina, narezanih na ploške

1/2 žličice origana ili suhog bosiljka

svježi peršin, nasjeckan

sol i papar prema ukusu

parmezan za posipanje

Priprema:

Zakuhajte posoljenu vodu, skuhajte špagete al dente i sačuvajte 50 ml vode od kuhanja. U tavi na maslinovom ulju pirjajte češnjak i čili 1-2 minute, zatim dodajte rajčice i origano te kuhajte 5-7 minuta dok ne omekšaju. Umiješajte tunu i masline, kuhajte još 2-3 minute i prema potrebi dodajte sačuvanu vodu. Začinite, dodajte špagete i promiješajte. Poslužite uz peršin i, prema želji, parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 15:23