Ovaj recept jednostavan je za pripremu, ali bogat okusima koji će zadovoljiti nepca željna mediteranskih okusa. Idealan je izbor za lagani ručak ili večeru.
ŠPAGETI S TUNJEVINOM I CRNIM MASLINAMA
Treba će vam:
200 g špageta
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1 manja crvena čili papričica, nasjeckana (prema želji)
200 g cherry rajčica
1 konzerva tune u maslinovom ulju (oko 120 g)
50 g crnih maslina, narezanih na ploške
1/2 žličice origana ili suhog bosiljka
svježi peršin, nasjeckan
sol i papar prema ukusu
parmezan za posipanje
Priprema:
Zakuhajte posoljenu vodu, skuhajte špagete al dente i sačuvajte 50 ml vode od kuhanja. U tavi na maslinovom ulju pirjajte češnjak i čili 1-2 minute, zatim dodajte rajčice i origano te kuhajte 5-7 minuta dok ne omekšaju. Umiješajte tunu i masline, kuhajte još 2-3 minute i prema potrebi dodajte sačuvanu vodu. Začinite, dodajte špagete i promiješajte. Poslužite uz peršin i, prema želji, parmezan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....