Schwarzwald torta

 Neja Markičević / Hanza Media

Sastojci:

100 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
70 g mljevenih badema
100 g čokolade u prahu
50 g brašna
50 g škrobnog brašna
2 žličice praška za pecivo
7 žlica likera od trešnje
500 ml šlaga
750 g višanja iz kompota
1 žlica krupno narezane čokolade

Zagreb, 260916. 
Kremaste torte i kolaci slasticarne Magnolia.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Pjenasto izradite maslac, šećer i vanilin šećer pa smjesi dodajte jaja, bademe i čokoladu u prahu. U posebnu posudu pomiješajte brašno, škrobno brašno i prašak za pečenje pa ga dodajte smjesi s jajem. Smjesu izlijte u prethodno namašten kalup pa pecite kojih 35 minuta. Nakon pečenja pustite da se biskvit ohladi nekoliko sati, a zatim je prerežite uzdužno. Biskvit prvo prelijte s malo trešnjevače kako bi torta bila sočnija. Čvrsto istučeni šlag zatim premažite po biskvitu, a zatim rasporedite višnje koje ste prethodno ocijedili iz kompota. Gornji sloj (na samom vrhu torte) velikodušno pospite naribanom čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 16:49