• 1,5 kg svinjske lopatice
• 1 glavica kiselog kupusa
• 3 veće glavice luka
• 1 žlica svinjske masti
• 1/2 žlice klekovih bobica
• 4 lovorova lista
• mesni temeljac
• sol
• papar
Za sekeli gulaš pripremite veći, odnosno plići a širi lonac. Meso narežite na manje komade veličine zalogaja, a kupus na tanje trakice. Na masti dinstajte luk dok ne postane proziran i dok se takoreći ne raspadne, a zatim dodajte meso koje kratko popecite. Podlijte meso temeljcem ili vodom, no ne ulijevajte previše jer meso ne smije plivati u tekućini. U lonac stavite i lovor te klekove bobice. Tekućinu dolijevajte postupno dok meso, dinstajući se, ne omekša. Kada je meso na pola omekšalo, nakon otprilike 50-tak minuta dodajte narezani kupus. Dinstajte dok ne postane mekano i dok se sve lijepo ne spoji. Ako je potrebno, dolijte malo tekućine. Posolite i popaprite, no budite oprezni sa solju jer je kupus slan. Na kraju kuhanja u sekeli gulaš možete dodati vrhnje ili ga poslužiti zasebno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....