Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 600 g junetine (od buta)
- vezica povrća za juhu
- manja glavica luka
- lovorov list
- 4 jaja
- zelena salata
- 2 dl jogurta
- sol, papar
- žličica limunova soka
- mladi luk
- malo nasjeckanog kopra
- sol, papar
Priprema
1. korak
Očistite i operite povrće za juhu pa ga narežite na krupnije komade. Oljuštite glavicu luka i prepolovite je. Polovice kratko popecite u suhoj tavi. U lonac zatim stavite povrće za juhu i luk, dodajte lovorov list i ulijte oko tri litre vode. Kada provrije, stavite junetinu.
2. korak
Posolite i popaprite. Kada voda ponovno zavrije, smanjite vatru i kuhajte junetinu oko sat i pol. Za to vrijeme napravite umak od jogurta. Jogurtu dodajte sol, papar, limunov sok, mladi luk koji ste sitno nasjeckali i žličicu kopra.
3. korak
Dobro sve izmiješajte da umak bude ravnomjeran. Tvrdo skuhajte četiri jaja i narežite ih na ploške. Junetinu izvadite iz juhe i narežite na vrlo tanke odreske.
4. korak
Na kruh stavite listove zelene salate pa rasporedite narezanu junetinu. Prelijte je umakom od jogurta. Na vrh dodajte ploške tvrdo kuhanih jaja.
5. korak
Savjet: Ako sendvič namjeravate nositi na posao, radije odaberite pecivo, primjerice s bučinim sjemenkama, i poklopite ga.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....