RUČAK S NOGU

Sendvič s lignjunima i umakom od kiselog vrhnja i kopra dobra je ideja za brzi ručak

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Kada vam se jede nešto slasno, a nemate previše vremena za pripremu, ali niti uživanje, ovaj sendvič bit će više nego dobra ideja

Trebat će vam:

3 manja peciva sa sjemenkama
250 g lignjuna
50 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
češnjak
sok jednog limuna
sol
100 g rikule

Za umak:

100 g kiselog vrhnja
100 g sirnog namaza
žlica svježeg kopra
sol

Priprema:

Lignjune očistite te stavite da se kratko mariniraju u mješavini maslinovog ulja, češnjaka, limunovog soka i malo soli. Ostavite sa strane desetak minuta. U tom vremenu napravite umak. U manju zdjelu stavite sve sastojke i dobro izmiješajte. Rikolu operite i malo osušite kuhinjskim papirom. Kruh kratko tostirajte. Kad ste sve pripremili na grill tavi popržite lignjune sa svake strane po minutu. Na pecivo stavite umak, rikolu, i netom pečene lignjune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 13:40