Trebat će vam:
okruglo pecivo sa sjemenkama
3 žlice domaće majoneze s kaparima
1 svježi krastavac
1 sočna breskva
2 zrele rajčice
1 manji luk
1 tikvica
sok pola limete
sol i papar
ulje za prženje
Priprema:
Razrežite pecivo pa obje strane premažite domaćom majonezom s kaparima. Na donji dio poslažite tanko narezane kriške krastavca. Svježu rajčicu usitnite na kockice, a isto napravite i s prethodno oguljenom breskvom. Usitnite luk te pomiješajte s rajčicom i breskvom te sve još dodatno usitnjavajte velikim nožem. Pripazite, ova salsa u sebi ima puno soka pa ispod daske za rezanje stavite papirnate ubruse kako vam radna površina ne bi plivala. Prebacite salsu u zdjelu, iscijedite malo soka limete, posolite i popaprite te dobro još jednom izmiješajte. Ocijedite malo soka i salsu stavite u sendvič. Dublji pladanj prekrijte papirnatim ubrusima pa spiralizirajte očišćenu tikvicu te pustite da dobiveni rezanci malo ispuste sok. Zagrijte u lončiću ulje za prženje rezanaca od tikvice. Pripremite sa strane još ubrusa kojima ćete upiti višak ulja te polako hvataljkom krenite ubacivati rezance u vruće ulje. Pripazite da ne zagore te ih pecite dok ih sve ne potrošite. Ubacite ih u sendvič sa salsom i svježim krastavcima te poklopite gornjim dijelom peciva.
Za majonezu s kaparima trebat će vam:
2 jaja
1 žlica senfa
2 žlice octa ili limunovog soka
prstohvat soli
2 žlice kapara
1 žlica tekućine od kapara
1 žličica meda
370 ml suncokretova ulja
Priprema:
Majonezu napravite tako da u blender stavite sirova jaja, senf, limunov sok, sol, kapare i tekućinu od kapara, žličicu meda i 70 ml suncokretova ulja. Blendajte dok ne dobijete kremu, oko 1 minutu, a zatim u tankom mlazu dodajte ostatak ulja. Budite strpljivi i ulje dodajte polako. Povremeno stanite s blendanjem, provjerite okus i popravite ga po potrebi. Kada ste potrošili ulje, stanite s blendanjem. Majonezu spremite u hladnjak do korištenja. Tako pripremljena majoneza može stajati u hladnjaku 3-5 dana.
Napomena!
Pripremi ove majoneze klasični štapni mikser ipak nije dorastao, pa se svakako poslužite blenderom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....