Premda se sendvič čini kao previše jednostavno jelo za konkretan ručak, to ne može biti dalje od istine! Pogotovo ako ga pripremite pomoću kvalitetnog kruha sa sjemenkama, a za nadjev odaberete dobru šunku, topivi sir te razno svježe ili čak pečeno povrće. Ako uz to sa strane poslužite i salatu od sezonskog povrća, dobit će te obrok koji će vas držati sitima satima.
Sendvič sa šunkom, rajčicom, sirom i špinatom
Priprema: 5 minuta • Pečenje: 5-10 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
4 debele kriške kruha sa sjemenkama
maslac
4 kriške gaude
1 velika rajčica
100 g narezane šunke
2 šake mladog špinata
salata
Ravnomjerno rasporedite maslac po jednoj strani svake kriške kruha. Na čistu stranu dva komada kruha naslažite pa krišku sira, špinat, šunku, kriške rajčice i još jednu krišku sira. Pokrijte preostalim kriškama kruha, sa stranom premazanom maslacem izvana. Pecite sendviče u tavi dok kruh ne poprimi zlatnu boju i dok se sir ne otopi. Jednom preokrenite tijekom pečenja da i druga strana poprimi zlaćanu boju. Dok je toplo premažite s još malo maslaca i poslužite uz jednostavnu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....