Za doručak, ručak i večeru

Sendvič sa šunkom, rajčicom, špinatom i rastopljenim sirom za prave sladokusce

Poslužen uz salatu, ovakav će sendvič biti i više nego zasitan obrok

Premda se sendvič čini kao previše jednostavno jelo za konkretan ručak, to ne može biti dalje od istine! Pogotovo ako ga pripremite pomoću kvalitetnog kruha sa sjemenkama, a za nadjev odaberete dobru šunku, topivi sir te razno svježe ili čak pečeno povrće. Ako uz to sa strane poslužite i salatu od sezonskog povrća, dobit će te obrok koji će vas držati sitima satima.

Sendvič sa šunkom, rajčicom, sirom i špinatom

Priprema: 5 minuta • Pečenje: 5-10 minuta • Porcija: 2

Trebat će vam:
4 debele kriške kruha sa sjemenkama
maslac
4 kriške gaude
1 velika rajčica
100 g narezane šunke
2 šake mladog špinata
salata

image
Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto

Ravnomjerno rasporedite maslac po jednoj strani svake kriške kruha. Na čistu stranu dva komada kruha naslažite pa krišku sira, špinat, šunku, kriške rajčice i još jednu krišku sira. Pokrijte preostalim kriškama kruha, sa stranom premazanom maslacem izvana. Pecite sendviče u tavi dok kruh ne poprimi zlatnu boju i dok se sir ne otopi. Jednom preokrenite tijekom pečenja da i druga strana poprimi zlaćanu boju. Dok je toplo premažite s još malo maslaca i poslužite uz jednostavnu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:20