PROBAJ OVO

Sendviči s piletinom nikad nisu bili bolji, meso poslužite u lepinji i osvojite ekipu za stolom

 Abc/
Umjesto piletine, koristiti možete i puretinu, ali i svinjetinu ili neki drugi komad mesa po želji

Trebat će vam:

2 komada pilećih prsa

2 žličice kumina

1 žličica sušenog timijana

malo čilija u prahu

1 grčki jogurt

2 žlice majoneze

2 žlice limunova soka

1 šaka svježeg peršina ili vlasca

sol i papar

zelena salata

povrće po želji

lepinje

maslinovo ulje

Priprema:

U posudi pomiješajte na komade narezano meso, prelijte ga maslinovim uljem pa začinite kuminom, timijanom, čilijem, soli i paprom. Neka odstoji u hladnjaku 30-ak minuta. Na malo ulja na tavi ispecite meso i pustite ga da kratko odmori pa ga narežite na komadiće. Od grčkog jogurta, majoneze, limunova soka, soli, papra, vlasca ili peršina i maslinova ulja napravite umak. Lepinju zapecite na tavi na kojoj ste pekli meso. Napunite je mesom, dodajte umak, zelenu salatu i povrće po želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:45