Trebat će vam:
1 mala hokkaido tikva
½ butternut tikva
1 mali luk
2 češnja češnjaka
10 cm hrena
½ l temeljca
2 žlice maslinova ulja + prema potrebi
1 žličica soli
Za čips od dragoljuba:
2 šalice svježeg lišća dragoljuba
2 žlice maslinova ulja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Operite pa prerežite tikve na pola i očistite ih od koštica. Luk, češnjak i hren ogulite i narežite na komade. Posložite povrće na pleh i poprskajte maslinovim uljem i pecite u pećnici 40 minuta. Prebacite povrće u blender, dodajte sol i temeljac. Izblendajte. Prema želji dodajte čips od dragoljuba koji ste pripremili tako da najprije operete i osušite lišće dragoljuba. Na dlanove stavite maslinovo ulje i utrljajte u svaki list. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Na rešetku stavite papir za pečenje. Posložite dragoljub na papir za pečenje u jednom sloju. Pecite u pećnici 10 minuta na 120 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....