Trebat će vam:
300 g riže
1 luk
1 režanj češnjaka
200 g šparoga
50 ml bijelog vina
400 ml temeljca
100 g parmezana ili drugog sličnog ribanog sira
50 g maslaca
Svježi peršin
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju najprije pirjajte luk, a kada se zastakli, dodajte i sitno sjeckani češnjak. Nakon jedne minute dodajte rižu i pustite da se tostira. Dodajte vino pa pustite da se krčka i da alkohol ispari. Dodajte temeljac i začinite soli i paprom. Kada je riža skoro godota, dodajte šparoge koje ste očistili i nasjeckali na komadiće. Kuhajte još dvije do tri minute i maknite s vatre. Na kraju umiješajte ribani sir i kockicu maslaca. Miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu, pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.
RUČAK USRED TJEDNA
Sezona je šparoga, iskoristite je najbolje što možete i skuhajte ovaj jednostavan rižoto
Osim šparoga, u ovaj rižoto pred kraj možete dodati i mladi špinat, a dobra ideja bit će i slanina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....