Trebat će vam:
1 buča (oko 1 kg)
200 g šećera
sok jedne naranče
1 žlica limunovog soka
1 štapić vanilije
1 čili papričica
prstohvat soli
Priprema:
Buču najprije narežite na manje komade i stavite je u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite oko 40 minuta ili dok ne omekša. Meso pečene buče prebacite u lonac, dodajte narančin i limunov sok. Štapić vanilije razrežite po duljini i izvadite sjemenke pa ih dodajte ostalim sastojcima. U lonac ubacite i prstohvat soli, šećer i jednu sitno sjeckanu čili papričicu. Kuhajte oko 15 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete željenu teksturu.
Od navedenih količina dobit ćete dvije manje ili jednu veću teglicu džema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....