Shake & bake kruška-badem, Creme Anglaise od samostanskog piva

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Punjenje i posipanje:
  • kore za štrudlu
  • 4 kruške
  • malo cimeta u prahu
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 limun
  • listići badema
  • Creme Anglaise:
  • 125 g vrhnja za kuhanje
  • 2 dcl samostanskog piva
  • 30 g šećera
  • 50 g žumanjka
  • 1 mahuna vanilije

Priprema

1. korak

Sastojke za shake & bake smjesu pomiješamo. Kruške ogulimo, narežemo na kocke i začinimo cimetom, smeđim šećerom i sokom limuna. Na koru za štrudlu namažemo shake & bake smjesu, dodamo narezanu krušku i zamotamo. Premažemo rastopljenim maslacem i pečemo na 180 stupnjeva, oko pola sata do 45 minuta.

2. korak

Za Creme Anglaise zakuhamo vrhnje, mahunu vanilije i samostansko pivo. Umak ulijemo u smjesu šećera i žumanjka. Ponovno stavimo kuhati da temperatura dosegne 85 stupnjeva.

3. korak

Listiće badema prepržimo na tavi bez masnoće, da dobiju zlatno-žutu boju, i posipamo ih po gotovom desertu.

Shake & bake smjesa: isti omjer oštrog brašna, jaja, rastopljenog maslaca, vrhnja za kuhanje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 22:22